IRL - HUN
2024.06.04

Még 46 nap
☰ TARTALOM
 

Legyűrte Koszovót is, már 14 meccse veretlen a magyar válogatott

2024. március 26.

 

 

A biztos győzelem dacára megkínlódott a koszovóiakkal Marco Rossi együttese, aminek leginkább az első félidei passzivitás volt az oka.

A törökök elleni mérkőzéshez képest hét poszton változott a kezdő tizenegy. Ez nem volt meghökkentő fordulat, hiszen várható volt, hogy Marco Rossi a felkészülés jegyében sokaknak biztosít játéklehetőséget.

Ami viszont már meglepte a Puskás Aréna telt házas közönségét, az a mieink rendkívül passzív kezdése volt. Csakúgy, mint Montenegro ellen, a csapat ezúttal is teljesen átadta a kezdeményezés lehetőségét a papíron gyengébb ellenfélnek, amely serényen tette-vette a labdát, és egy-két veszélyes támadásvezetéssel igyekezett kapva kapni a váratlan alkalmon.

A játékszer így keveset volt a mieinknél, és akkor is hamar elveszítettük azt. Feltűnő volt a középpályások ötlettelen játéka, és a védőket elárasztó tanácstalanság, miután az előreadott labdákat rendre és azon nyomban visszakapták tőlük.

A második félidőt szerencsére már egy más felfogásban kezdte a csapat, és ennek hamar eredménye is lett egy Szoboszlai-gól formájában. A folytatásban is kezdeményezőbb maradt a magyar válogatott, mint a szünet előtt volt, és végül ennek egy második találat lett a jutalma, ami már egy magabiztos arányú győzelmet jelentett.

Ez azt jelenti, hogy már csak Kolumbia nemzeti tizenegye tartja a lépést a mieinkkel a veretlenség tekintetében, miután kedden 3-2-re legyőzték Romániát.

Kapcsolódó mérkőzések

cookie-beállítások