IRL - HUN
2024.06.04

Még 46 nap
☰ TARTALOM
 

Mire számíthatunk Koszovótól?

2024. március 24.

 

 

Egy korábbi cikkünkben már megnéztük a koszovói válogatott ismertebb játékosait és közelmúltbeli eredményeit, most pedig a játékstílusát vesszük röviden górcső alá.

Összességében elmondható, hogy a koszovói taktikailag sokkal kevésbé komoly csapat, mint a török volt, és jellemzően gondjai vannak a labdabirtoklással. Nagyon ritkán alakítanak ki fölényt ebben a mutatóban, sokkal jellemzőbb rájuk az, hogy visszaállnak, és gyors megugrásokkal próbálnak kontrázni, vagy felívelésekkel a közel kétméteres erőcenterüket, Vedat Muriqit keresik. (Ismerős? A közelmúltban a magyar válogatott is ezt játszotta Szalai Ádámmal kulcsszerepben.)

Stílusuk nem meglepő módon az albánokéhoz áll közel: lelkesen hajtanak, elveszett labdát szinte nem ismerve, ugyanakkor egyes játékosaik hajlamosak egyénieskedni, és saját maguk akarják befejezni az akciókat akkor is, ha van náluk sokkal jobb helyzetben levő társ.

A mieinknek vélhetően arra kell majd a legjobban figyelnie, hogy ne hagyjanak túl nagy üres területeket hátul, nehogy az esetlegesen eladott labdáknál gond legyen. Ezenkívül a párharcoknak is kulcsfontossága lesz – fel kell venni a kesztyűt, mert a vendégeink ebben nem adnak, és nem is kérnek kegyelmet.

Jó esélye van a magyar válogatottnak arra, hogy egy újabb győzelemmel tovább hosszabbítsa a veretlenségi sorozatát, de senki se számítson arra, hogy ez a meccs sétagalopp lesz, és a koszovóiak könnyen megadva magukat súlyos vereséget szenvednek.

Csak emlékeztetőül: kétszer játszottak a múlt ősszel Eb-selejtezőt Svájc ellen, és a majdani csoporellenfelünk egyik találkozón sem tudott győzelmet aratni.

cookie-beállítások